Vastuullisuus

Diivin ekologiset lastenvaatteet luomupuuvillasta. Meille vastuullisuus ja ekologisuus on yksi pääarvoistamme jonka ympärille vaatemerkki DiiVi on rakennettu. Tavoitteemme on luoda kestäviä ja turvallisia vaatteita mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Pidämme läpinäkyvyyttä tärkeänä ja haluammekin tuoda kuluttajille tietoon kaikki tiedot vaatteen alkuperästä, tuotannosta aina kuljetuksesta suomeen asti sekä strategiastamme.

Korkealaatuinen luomupuuvilla

Vaatteidemme luomupuuvilla on GOTS-sertifioitua orgaanista puuvillaa (Global Organic Textile Standard), luomupuuvilla ja elastaani tulevat Portugalista ja Turkista. GOTS- sertifiointi on maailman johtava orgaanisten kuitujen ja tekstiilien käsittelystandardi, joka takaa, että lanka on valmistettu vähintään 95 % ekologisesta materiaalista ja langan tuotanto on toteutettu ympäristöä säästäen. Se määrittää korkeatasoiset ympäristökriteerit koko orgaanisen tekstiilituotannon valmistuskaaren osalta sekä sosiaalista vastuuta kantaen. Kaikilla vaatteillamme on Öko-Tex® standard 100 sertifiointi. Öko-Tex® Standard 100 on kansainvälisesti tunnettu sertifikaatti ja maailman johtava terveysmerkintä tekstiileille. Merkki kertoo, että tuotteissamme ei ole terveydelle haitallisia torjunta-aineita, raskasmetalleja tai formaldehydijäämiä sekä kankaiden PH-arvo on testattu. Tunnuksen saamiseksi tekstiilit tutkitaan riippumattomassa tutkimuslaitoksessa jokaiselle raaka-aine erälle. Haluamme että vaattemme tuntuvat pehmeiltä, on mukava pukea päälle ja kestävät kulutusta, sen vuoksi olemme lisänneet pienen määrän elastaania lisäämään joustoa.

Tuotanto

Vaatteemme on suunniteltu suomessa, pääosin Vihdissä ja tuotantomme tapahtuu Pohjois-Portugalissa suomalaisen perheen omistamassa tehtaassa. Portugali on EU-maa, jota ei luokitella riskimaaksi. Portugali on myös ILOn jäsen (International Labour Organization). ILOn periaatteiden mukaan ei sallita pakkotyötä, lapsityötä ja syrjintää, päätavoitteena on ihmisarvoisen työn toteutuminen maailmanlaajuisesti. Meille on tärkeää että vaatteemme on tuotettu hyvissä olosuhteissa. Lisäksi tehtaan työntekijöillä on yksityinen työterveydenhuolto ja työturvallisuus palvelut jotka takaavat työntekijöille terveen ja turvallisen työympäristön.

Vastuullisesti perille

Haluamme jokaisen valintamme olevan mahdollisimman ekologinen, siksi vaattemme matkustavat  Portugalista rekalla suomeen. Käytämme toimituksissa pakkausmateriaalia mahdollisimman vähän, vain tuotteen suojaamiseen tarvittavan määrän ja palautuksissa saapuneet pakkausmateriaalit pääsevät uusiokäyttöön.