Luomupuuvillan ja puuvillan ero

Luomupuuvillan ja puuvillan ero

Puuvilla on luonnonkuiduista kaikkein eniten tuotettu kuitu, jopa 81% osuudella. Puuvilla on materiaalina kevyttä ja pehmeää, sekä omaa erittäin hyvän kosteudenimukyvyn. Puuvilla on myös vahva kuitu, mutta sen kimmoisuutta ja elastisuutta pidetään huonona, jonka vuoksi me käytämme vaatteissamme 5% elastaania. 

Puuvillan ja luomupuuvillan tuotannolla on valtava ero!
 
Puuvillan tuotannossa käytetään suuria määriä lannoitteita, kemikaaleja ja hyönteismyrkkyjä. Yhteen puuvilla t-paitaan on käytetty jopa 150g hyönteismyrkkyjä ja lannoitteita. Tästä kärsii niin vaatteiden käyttäjät, tuotannon työntekijät, maat ja vesistöt sekä eläimet. WWF:n tutkimuksen mukaan puuvillan viljelyssä käytetyt torjunta- aineet tappavat vuosittain noin 22 000 ihmistä ja myrkyttävät noin 3 000 000 ihmistä.

Luomupuuvillan viljelyssä heti alkuun jo geenimanipuloitujen ja myrkytettyjen siementen käyttö on kiellettyä, eli käytössä on vain luonnolliset luomupuuvillan siemenet. Tuholaistorjuntaa hoidetaan biologisilla kasvinsuojelumenetelmillä; vuoroviljelyllä ja lähistölle voidaan istuttaa kasveja jotka houkuttelevat tuholaiset pois viljelmiltä.
Koska viljely tapahtuu vuoroviljelynä, eli pelloilla kasvatetaan ruokakasveja vuorotellen puuvillan kanssa, pysyy maa ravinteikkaana ja vedenpidätyskyky säilyy. Luomupuuvillan viljelyssä veden käyttö onkin jopa 91% pienempi, kuin tavallisen puuvillan. Myös kasvihuonepäästöt ovat jopa 94% pienemmät, koska luonnonmukainen viljely sitoo maaperään huomattavasti enemmän hiilidioksidia. Lyhykäisyydessään siis, luomupuuvillan viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita, jonka vuoksi vaatteet ovat turvallisia niin maaperälle, vesistöille, eläimille, työntekijöille ja meille kuluttajille.

Suositaan siis luomupuuvillaa.<3

Kun tiedostaa luomupuuvillan ja puuvillan eron, ei tullut kahta kysymystäkään miksi halusimme valita vaatteisiimme vastuullisen luomupuuvillan!

Lisää vastuullisuudesta löytyy meidän vastuullisuus osiosta, Vastuullisuus – Diivi.fi ,siellä kerromme mitä vaatteillemme myönnetyt sertifioinnit tarkoittavat.
Niilläkin on suuri merkitys tuotannossa.<3

-Saron

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.